Over ons

Cultureel Café Apeldoorn: open podium met muziek, dans, literatuur, beeldende kunst en cabaret in Poppodium en Filmtheater Gigant.

  • Lage toegangsprijs (€ 2,50 incl. 1 gratis drankje)
  • Amateurs en professionele artiesten uit “groot-Apeldoorn”

Wie zijn we?

Redactie:

Marleen Strik-van Tilburg
Geert Mulder
Resi Tichelaar
Ronald Strik

Presentatie:

Marleen Strik-van Tilburg

Webmaster:

Ronald Strik

Geschiedenis

Het idee uit de zeventiger jaren is tot wasdom gekomen. Van Sociëteit naar Café, zo is de ontwikkeling te schetsen. Dit Apeldoorns initiatief gesteund door de Culturele Raad in 1976, kreeg vorm en inhoud in restaurant “Le Philosophe” van Joop Braakhekke.

Toen werd het de Culturele Sociëteit. Vrij spoedig ontgroeide de Sociëteit Joops restaurant en kwam het terecht in het toen kakelnieuwe theaterrestaurant “t Schellinkje”. Orpheus was net gebouwd en in de Schouwburg, die toen nog Cultureel Centrum heette, werd de soos omgedoopt tot Café.

Het Cultureel Café was geboren. De behoefte aan een echt toneel werd snel groter en zo verliet het Café het theaterrestaurant en kwam in de Kleine Zaal van Orpheus. Daar ontwikkelde zich de samenwerking met de schouwburg tot de hechte relatie. En in die Kleine Zaal kwam het Cultureel Café tot de huidige vorm: Een bomvol programma, een variëteit aan artiesten, en een zaal vol enthousiast publiek.

Sinds 2016 vinden de voorstellingen van het Cultureel Café in Poppodium en Filmtheater Gigant plaats. In Orpheus was er niet langer ruimte voor onze voorstellingen, bij Gigant werden we daarop met open armen ontvangen. Tot op de dag van vandaag een zeer geslaagde samenwerking!

“Dit is uniek in Nederland. Wees er zuinig op” was de boodschap die wij kregen van onze voorgangers en het is ook de boodschap die wij doorgeven aan hen die ons opvolgen. Wees er zuinig op, want die bijzondere formule van samenwerking tussen theater, vrijwilligers, artiesten en sponsors hoort bij Apeldoorn.

Contactgegevens

Stichting Cultureel Café

Secretariaat:
Carmenstraat 14
7323 DE Apeldoorn

KvK: 08113788